Uimakoulut

 

Syksyn toisen jakson ilmoittautuminen alkaa ma 2.10.23 klo 9

Nummelan Kisaajat järjestää useita uimakouluja tarkoituksena on tuottaa lapsille hyvä uimataito, uusi mielenkiintoinen harrastus sekä mahdollisesti uusia kilpauimareita uimaseuraan.

Tervetuloa mukaan uimakouluun!

kyselyt uimakouluista: uimakoulut@nummelankisaajat.fi

Syksyn 2023 uimakoulut

jakso 1:

13.8-1.10.23

jakso 2:

8.10-10.12.23

Ilmoittautuminen uimakouluihin alkaa 2.10.2023 klo 9.

Kultakalat

8.10-10.12.23 klo 10-10.45 (8 kertaa, ei uinteja 15.10 ja 12.11)

Uimataidottomille yli 5v. Huom! Altaan syvyys syvässä reunassa on 80cm – lapsella tulee ylettää jalat reilusti altaan pohjaan ja hänen on pärjättävä altaassa itsenäisesti ohjaajan ohjeiden mukaan. Ryhmässä totutellaan veteen erilaisten leikkien ja tehtävien avulla. Ryhmä etenee alkeisopetussuunnitelman mukaisesti veteen totuttautumisella, kastautumisella, kellumisella, liukumisella jonka jälkeen siirrytään alkeisuintityyleihin. 

Opettaja: Asta Mäkilä

Mustekalat (täynnä)

8.10-10.12.23 klo 11-11.45 (8 kertaa, ei uinteja 15.10 ja 12.11)

Ryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka osaavat reippaasti sukeltaa, liukua ja uivat jo muutamia metrejä. Ryhmä etenee alkeisopetussuunnitelman mukaisesti kellumisella, liukumisella, myyrä- ja selkäuinnilla. Hypyt ja erilaiset vesitaidot karttuvat vauhdilla leikin varjolla tapahtuvassa opettelussa. Huom, altaan syvyys syvässä reunassa 80cm. Lapsen on pärjättävä ryhmässä itsenäisesti.

Opettaja: Asta Mäkilä

Delfiinit

8.10-10.12.23 klo 9-9.45 (8 kertaa, ei uinteja 15.10 ja 12.11)

On tarkoitettu lapsille jotka uivat vahvasti 15-25m vatsalleen ja selälleen. Ryhmässä vahvistetaan jo opittua uimataitoa isossa altaassa. Ryhmän tason mukaan uidaan alkeisuintitekniikoita. Syvyys- ja pituussukellukset sekä erilaiset uintihypyt ja vesipelastusharjoitukset tulevat tutuiksi.

Opettaja: Joni Honkala

Huomiotavaa uimakouluissa

  • Lapsen tulee pystyä kommunikoimaan suomeksi tai englanniksi
  • Mikäli lapsen terveydentilassa on uimakoulun suorittamiseen vaikuttavia tekijöitä, tulee tästä kertoa ilmoittautuessa (esim epilepsia, diabetes tai oppimisen vaikeus)
  • Viimeisellä uimakoulukerralla jaetaan todistukset, joissa uimaopettajan suositus seuraavaksi ryhmäksi. Mikäli viimeisen kerran on poissa, voi todistusta kysyä uimakoulujen sähköpostista.

 

Uinnin harrastaminen uimakoulujen jälkeen

Uimakouluista on mahdollisuus siirtyä eteenpäin varsinaiseen uinnin harrastamiseen. Olemme perustaneet tasoryhmät uimarin tason mukaan. Ryhmissä on mahdollisuus siirtyä kesken kauden eteenpäin, mikäli seuraavassa ryhmässä on tilaa. Ryhmät ovat kausimaksullisia. Vapaita paikkoja voi tiedustella osoitteesta uimakoulut@nummelankisaajat.fi

Kausiryhmäkuvaukset alla

 

KAUSIRYHMÄT syksy 2023

Ryhmät aloittavat sunnuntaina 13.8.  

Paikkoja voi tiedustella osoitteesta uimakoulut@nummelankisaajat.fi

Tekniikka1 13.8 – 17.12.23 klo 10-11

Lähtötasovaatimus vahva 25m uintitaito vatsalleen ja selälleen.

Pääedellähyppy ja kuperkeikka etuperin vedessä.

Ryhmässä opetellaan perusuintitekniikat sekä lähtöhyppy. Tavoitteena uida 25-50m oikealla uintitekniikalla.

 

Tekniikka2 13.8 – 17.12.23 klo 11-12

Lähtötasovaatimus 50m uinti oikealla uintitekniikalla rinta,- selkä,- ja vapaauinti.
Lähtöhyppy ja kuperkeikat etu-ja takaperin. 
Tavoitteena uida 100m oikealla uintitekniikalla sekä osata kuperkeikka-, ja rintauinnin käännökset. 

 

 

Harraste 1  13.8 – 17.12.23 klo tarkentuu myöhemmin

Lähtötaso 100m oikealla uintitekniikalla uintia.
Ryhmässä harjoitellaan jo opittua lähtöhyppyä sekä harjoitellaan selkäuinnin lähtöä. Kuperkeikkakäännöksiä hienosäädetään sekä paneudutaan uintilajien tekniikoihin ja uutena lajina tulee perhosuinti. Ryhmässä otetaan välillä mukaan alkulämmittelyt ennen harjoituksia. Ryhmässä on myös erilaisia vedessä tapahtuvia leikkejä, kehonhallintaa ja taitoratoja.
 

Harraste2 13.8 – 17.12.23 klo 13-14

Lähtötaso minimissään 200m oikealla tekniikalla.
Ryhmässä uidaan kilparyhmän tyylisiä treenejä, mutta ei kilpailla. Tekniikoita käydään läpi ja itse uintisarjoihin on yleensä sisällytetty jokin tekniikkaharjoite. Ryhmässä uidaan kaikkia lajeja monipuolisesti, hiotaan startteja sekä käännöksiä ja tehdään silloin tällöin lämmittelyjä ennen uintia kuivalla maalla. Ryhmässä tehdään myös erilaisia taitoon liittyviä harjoitteita ja syvennetään jo opittuja taitoja. Ryhmässä pyritään pitämään kerran vuodessa ”harjoituskilpailut”. Kilpailut ovat leikkimieliset, mutta toimitaan samalla tavalla kuin oikeissa uintikilpailuissa. Vanhemmat pääsevät katsomaan ja kannustamaan harjoituskilpailuihin ja silloin on mahdollisuus nähdä miten lapsi on edistynyt harjoituksissa. Osallistuminen harjoituskilpailuihin on tietenkin vapaaehtoista ja niistä ilmoitetaan hyvissä ajoin etukäteen.
 
Kilpauintiryhmään siirrytään ohjaajan suosituksesta, jos kilparyhmässä on tilaa.
ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoita seuraavat tiedot osoitteeseen uimakoulut@nummelankisaajat.fi
– Lapsen nimi & syntymävuosi
– Vanhemman nimi, osoite, puhelin & sähköpostiosoite
– ryhmä johon halutaan ilmoittautua

UIMAKOULUMAKSU:

Jokaisesta osallistujasta maksetaan jäsenmaksu, joka on voimassa vuoden. 2023 jäsenmaksu on 30€, joka maksetaan seuran tilille  ennen kurssin alkua. 8 kerran uimakoulumaksu on 125€ ja mikäli samasta perheestä osallistuu useampi lapsi toisesta lapsesta alkaen maksu on 100€. Maksu sisältää vakuutuksen & uintimaksun.

Tilinumero: FI96 5297 0040 0107 05/ viestikenttään kurssilaisen nimi.

UINTIRYHMIEN SÄÄNNÖT:

Ovat kaikille yhteisiä ja niitä tulee noudattaa. HUOMIOIKAA, että altaaseen ei saa mennä ennen nimenhuutoa ja ohjaajan läsnäoloa!

Suihkuun mennään ilman uikkaria, hiukset tulee huuhdella ja pitkät hiukset kiinni. Ennen altaaseen tuloa on hyvä käydä wc:ssä. Uimahalli on sunnuntaisin suljettu, hallilla ei ole normaalia uinninvalvontaa. Uimakoulut alkavat altaalla ilmoitettuna aikana.

Lapsi on vanhempien vastuulla siihen saakka, kunnes ohjaaja ottaa lapset vastaan altaan reunalla. Vanhempien tulee ottaa lapsi vastaan heti opetuskerran päätyttyä altaan reunalta – ohjaaja ei voi huolehtia lapsista opetuksen päättymisen jälkeen valmistautuessaan uuteen ryhmään. Opetusajan vanhemmat odottavat kahvion puolella – ei allastilassa. Uimataidoton lapsi tulee saattaa altaalle ja hakea altaalta opetuksen päättymisen jälkeen.

UINTITARVIKKEET:

Uikkarit, pyyhe & uimalasit. Uimalakki on huippu!

Lisätietoja uimakoulut@nummelankisaajat.fi