Uimakoulu ja harrasteryhmiin ilmoittautuminen kevät 2022 –

 

Ryhmiin voi ilmoittautua mukaan! Aloitamme uinnit heti kun koronatilanne helpottaa

Tervetuloa uinteihin! 

 

 

 

Nummelan Kisaajat järjestää jäsenilleen Jani Sievisen nimeä kantavan uimakoulun, jonka tarkoituksena on tuottaa lapsille hyvä uimataito, uusi mielenkiintoinen harrastus sekä mahdollisesti uusia kilpauimareita uimaseuraan.

 

Tervetuloa mukaan uimakouluun!

 

UIMAKOULURYHMÄT KEVÄT 2022 – Ilmoittautuminen alkaa 3.1 klo 9.00 sähköpostilla osoitteeseen uimakoulut@nummelankisaajat.fi!

 

Uimakoulu sunnuntaisin 10 uintikertaa ajalla _____._____ (aloitamme toiminnan kun toteuttaminen on turvallista ja rajoitukset hellittävät.) 45min opetus. Hinta 125€ ja sisarukselta 100€. Loppukevään kurssi 10 uintikertaa ajalla ____._____. 125€ / 100€. Ilmoittautuminen 23.3.2022 klo 9.00.

 

Kultakalat klo 9- 9:45 / Sari Andersin – paikkoja vapaana 3/10

Kultakalat klo 11-11:45 / Asta Majander, Saara Seppälä – paikkoja vapaana 4/14.

Uimataidottomille yli 5v. Huom! Altaan syvyys syvässä reunassa on 80cm – lapsella tulee ylettää jalat reilusti altaan pohjaan ja hänen on pärjättävä altaassa itsenäisesti ohjaajan ohjeiden mukaan. Ryhmässä totutellaan veteen erilaisten leikkien ja tehtävien avulla. Ryhmä etenee alkeisopetussuunnitelman mukaisesti veteen totuttautumisella, kastautumisella, kellumisella, liukumisella jonka jälkeen siirrytään alkeisuintityyleihin.

 

Mustekalat klo 10-10:45 Asta Majander, Saara Seppälä – täynnä, varapaikalle voi ilmoittautua

Ryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka osaavat reippaasti sukeltaa, liukua ja uivat jo muutamia metrejä. Ryhmä etenee alkeisopetussuunnitelman mukaisesti kellumisella, liukumisella, myyrä- ja selkäuinnilla. Hypyt ja erilaiset vesitaidot karttuvat vauhdilla leikin varjolla tapahtuvassa opettelussa. Huom, altaan syvyys syvässä reunassa 80cm. Lapsen on pärjättävä ryhmässä itsenäisesti.

 

 

Delfiinit klo 10- 10:45 / Sari Andersin – paikkoja vapaana 6/ 10

Delfiinit klo 12-12:45 / Joni Honkala, Liisa Penttilä – täynnä, varapaikalle voi ilmoittautua

On tarkoitettu lapsille jotka uivat vahvasti 15-25m vatsalleen ja selälleen. Ryhmässä vahvistetaan jo opittua uimataitoa isossa altaassa. Ryhmän tason mukaan uidaan alkeisuintitekniikoita. Syvyys- ja pituussukellukset sekä erilaiset uintihypyt ja vesipelastusharjoitukset tulevat tutuiksi.

 

Seuratoiminta

Uimakouluista on mahdollisuus siirtyä eteenpäin varsinaiseen seuratoimintaan. Olemme perustaneet tasoryhmät uimarin tason mukaan. Ryhmissä on mahdollisuus siirtyä kesken kauden eteenpäin, mikäli seuraavassa ryhmässä on tilaa. Ryhmät ovat kausimaksullisia ja jatkuvat automaattisesti seuraavana kautena. Vapaita paikkoja voi tiedustella samasta osoitteesta kuin uimakouluilmoittautumiset. Myös kesken kauden on mahdollista liittyä.

 

Kausiryhmäkuvaukset alla

 

KAUSIRYHMÄT KEVÄT 2022

9.1 (aloitamme kevätkauden heti kun korotilanne helpottaa ja rajoituksia puretaan) – 5.6.2022. Talvilomaviikkoa edeltävällä viikolla 7 eikä pääsiäisenä viikolla 15 ei ole uinteja.

 

Ryhmissä on muutamia vapaita paikkoja!

Paikkojavoi tiedustella osoitteesta uimakoulut@nummelankisaajat.fi

Tekniikka1 klo 13-14

Lähtötasovaatimus vahva 25m uintitaito vatsalleen ja selälleen.
Pääedellähyppy ja kuperkeikka etuperin vedessä.
Ryhmässä opetellaan perusuintitekniikat sekä lähtöhyppy. Tavoitteena uida 25-50m oikealla uintitekniikalla.
 

Tekniikka2 klo 14-15

Lähtötasovaatimus 50m uinti oikealla uintitekniikalla rinta,- selkä,- ja vapaauinti.
Lähtöhyppy ja kuperkeikat etu-ja takaperin. 
Tavoitteena uida 100m oikealla uintitekniikalla sekä osata kuperkeikka-, ja rintauinnin käännökset. 
 

Harraste1 klo 14-15

Lähtötaso 100m oikealla uintitekniikalla uintia.
Ryhmässä harjoitellaan jo opittua lähtöhyppyä sekä harjoitellaan selkäuinnin lähtöä. Kuperkeikkakäännöksiä hienosäädetään sekä paneudutaan uintilajien tekniikoihin ja uutena lajina tulee perhosuinti. Ryhmässä otetaan välillä mukaan alkulämmittelyt ennen harjoituksia. Ryhmässä on myös erilaisia vedessä tapahtuvia leikkejä, kehonhallintaa ja taitoratoja.
 

Harraste2 klo 13-14

Lähtötaso minimissään 200m oikealla tekniikalla.
Ryhmässä uidaan kilparyhmän tyylisiä treenejä, mutta ei kilpailla. Tekniikoita käydään läpi ja itse uintisarjoihin on yleensä sisällytetty jokin tekniikkaharjoite. Ryhmässä uidaan kaikkia lajeja monipuolisesti, hiotaan startteja sekä käännöksiä ja tehdään silloin tällöin lämmittelyjä ennen uintia kuivalla maalla. Ryhmässä tehdään myös erilaisia taitoon liittyviä harjoitteita ja syvennetään jo opittuja taitoja. Ryhmässä pyritään pitämään kerran vuodessa “harjoituskilpailut”. Kilpailut ovat leikkimieliset, mutta toimitaan samalla tavalla kuin oikeissa uintikilpailuissa. Vanhemmat pääsevät katsomaan ja kannustamaan harjoituskilpailuihin ja silloin on mahdollisuus nähdä miten lapsi on edistynyt harjoituksissa. Osallistuminen harjoituskilpailuihin on tietenkin vapaaehtoista ja niistä ilmoitetaan hyvissä ajoin etukäteen. Harraste2 ryhmästä on mahdollisuus siirtyä kilpauintiryhmään ohjaajan suosituksesta, jos kilparyhmässä on tilaa.

 

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoita seuraavat tiedot osoitteeseen uimakoulut@nummelankisaajat.fi
– Lapsen nimi & syntymävuosi
– Vanhemman nimi, osoite, puhelin & sähköpostiosoite
– ryhmä johon halutaan ilmoittautua

UIMAKOULUMAKSU:

Jokaisesta osallistujasta maksetaan jäsenmaksu, joka on voimassa vuoden. 2022 jäsenmaksu on 30€, joka maksetaan seuran tilille  ennen kurssin alkua. Maksu sisältää vakuutuksen & uintimaksun.

10 kerran uimakoulumaksu on 125€ ja sisarukselta 100€.
Tilinumero: FI96 5297 0040 0107 05/ viestikenttään kurssilaisen nimi.

UINTIRYHMIEN SÄÄNNÖT:

Ovat kaikille yhteisiä ja niitä tulee noudattaa. HUOMIOIKAA, että altaaseen ei saa mennä ennen nimenhuutoa!

Suihkuun mennään ilman uikkaria, hiukset tulee huuhdella ja pitkät hiukset kiinni. Ennen altaaseen tuloa on hyvä käydä wc:ssä. Uimahalli on sunnuntaisin suljettu, hallilla ei ole normaalia uinninvalvontaa. Uimakoulut alkavat altaalla ilmoitettuna aikana.

Lapsi on vanhempien vastuulla siihen saakka, kunnes ohjaaja ottaa lapset vastaan altaan reunalla. Vanhempien tulee ottaa lapsi vastaan heti opetuskerran päätyttyä altaan reunalta – ohjaaja ei voi huolehtia lapsista opetuksen päättymisen jälkeen valmistautuessaan uuteen ryhmään. Opetusajan vanhemmat odottavat kahvion puolella – ei allastilassa. Uimataidoton lapsi tulee saattaa altaalle ja hakea altaalta opetuksen päättymisen jälkeen.

Poikkeus koronarajoitusten vuoksi: Vanhemmat eivät saa tulla uimahalliin sisälle. Uimarit noudetaan hallin ulko-ovelta n. 15min ennen oman uinnin alkua. Lasten tulisi pystyä omatoimisesti toimimaan pukuhuoneessa ja suihkussa sekä saamaan omat uimavarusteensa päälle sekä takaisin omaan kassiin uinnin jälken. Seuran ohjaajat opastavat ja auttavat mahdollisuuksien mukaan toiminnassa.

UINTITARVIKKEET:

Uikkarit, pyyhe & uimalasit. Uimalakki on huippu!


Lisätietoja uimakoulut@nummelankisaajat.fi/

Sari Andersin puh: 040 865 2048