Kilpailutoiminta

Kisaajien kilpailutoiminnan ytimessä on uimarien jakautuminen eri ryhmiin tavoitteiden ja uintitason mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että saman ikäiset ja tasoiset uimarit harjoittelevat yhdessä. Ryhmäjakoa muokataan uimarikohtaisesti vastaamaan riittävää harjoitusmäärää uimarin tavoitteisiin nähden. Näin takaamme uimarille oikeat haasteet harjoittelussa ja oman ikäisiä harjoituskavereita. Ryhmien harjoitteet tähtäävät kestävyyteen ja teknisen taitotason kehittämiseen. Suoritamme ryhmissä vedenalaisia tekniikkakuvauksia, jonka avulla valmentajat pystyvät kehittämään jokaisen uimarin tekniikkaa.

Ryhmiä on neljä. SM & NSM (Suomen- ja nuortenmestaruuskilpailut), IKM (Ikäkausimestaruuskilpailut), Rollo (Rollo-uinnit) ja Tekniikkakoulu.

Ryhmien valmentajat Klikkaa

 

SM & NSM-ryhmä    

SM & NSM-ryhmissä kauden pääkilpailut ovat Suomenmestaruus ja Nuortenmestaruuskilpailut. Tavoitteena on menestyä oman ikäsarjan pääkisoissa sekä alittaa SM-kilpailujen aikarajoja. Ryhmät tekevät yhteistyötä lähiseudun muiden uimaseurojen kanssa kisojen ja yhteisleirien muodoissa. Pääryhmä harjoittelee 8-9 kertaa viikossa + kuivaharjoittelu. Tässä ryhmässä on myös mahdollista harjoitella uintia matalammin tavoittein. Tällöin harjoitusmäärät ovat matalammat.

IKM-ryhmä  

IKM-ryhmän pääkilpailut ovat Ikäkausimestaruuskilpailut. Tavoitteena on menestyä Ikäkausimestaruuskilpailuissa omassa ikäsarjassaan ja tavoitella Nuorten SM-kisojen aikarajoja. Ryhmät tekevät yhteistyötä lähiseudun muiden uimaseurojen kanssa kisojen ja yhteisleirien muodoissa. Ikäsarjat tytöillä 13- 15 vuotta ja pojilla 14-16 vuotta. IKM-ryhmä harjoittelee 5-6 kertaa viikossa + kuivaharjoittelu. Tässä ryhmässä on myös mahdollista harjoitella uintia matalammin tavoittein. Tällöin harjoitusmäärät ovat matalammat.

Rollo-ryhmä 

Rolloryhmän tärkein tavoite ovat Rollo-kisat. Ikäsarjat ovat tytöille 9-12 vuotta ja pojille 10-13. Kaikki Rolloikäiset- ja tasoiset uivat yhdessä ryhmässä. Rollo-ryhmä ja IKM-ryhmä tekevät tiiviisti yhteistyötä tarjoten mahdollisuuden edetä uintitavoitteissa eteenpäin. Ryhmä harjoittelee 3-4 kertaa viikossa + kuivaharjoittelu.

Tekniikkakoulu 

Tekniikkakoulussa tavoitteena on oppia kaikkien neljän uintilajien tekniikat kilpailusääntöjen mukaisesti. Ryhmässä uidaan sujuvasti jo yli 200m. Harjoituksissa keskitytään tekniikoiden hiomiseen ja kestävyyskunnon kasvattamiseen. Startit ja käännökset hiotaan kuntoon. Uimareille annetaan valmiudet osallistua uintikilpailuihin, ja halukkaiden kanssa keskustellaan siirtymisestä Rollo-ryhmään ja kilpailulisenssin hankinnasta. Ryhmä harjoittelee 2 kertaa viikossa.

Tekniikkakoulusta siirrytään Rolloihin.